İİBF mezunları hangi memurluklara girebilir?
Örneğin gümrük müdürlükleri, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri ofisleri, PTT ofisleri, et ve süt enstitüsü ofisleri, EİAŞ ve TEİAŞ yetkilileri, belediye ofisleri. Özel sektörde, bir diğer alanda, ülkemizde pazar alanının genişlemesiyle birlikte, şirketlerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarına olan ihtiyacı da artmaktadır.
Hangi bölüm mezunları müfettiş olabilir?
Müfettiş nasıl olunur sorusunun cevabı bir üniversitenin işletme ve ekonomi fakültesi mezunu tarafından verilebilir. Ayrıca KPSS, sözlü-yazılı mülakat ve yabancı dil sınavı gibi birçok kriteri de içinde barındırmaktadır.
İİBF mezunu hangi meslekleri yapabilir?
Ekonomi ve idari bilimler mezunları muhasebe ofisleri ve sigorta şirketleri gibi birçok kurum ve kuruluşta çalışabilirler. Bu programlarda eğitim alanlar ayrıca yönetim ve idare alanında temel eğitim alırlar. Mezunlar; Ayrıca idari yargıç, vergi denetçisi ve otel müdürü gibi alanlarda da çalışmaktadır.
İİBF mezunları kamuda ne iş yapar?
Mezunlarımız Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası, kamu sektörü kuruluşları, Devlet Planlama Teşkilatı, yerel yönetimler, Sayıştay, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve özel sektörün çeşitli birimlerinde görev alabilmektedirler.
İİBF mezunu nerelere atanabilir?
Özlük hakları kamu görevlilerininkine eşdeğer olmakla birlikte, maaşları Merkez Bankası Uzmanı, Sayıştay Başkanı, Kaymakam, İdari Hakim, TRT Yönetim Uzmanı ve TRT Denetçisi, Konsolosluk ve Özel Görevli, Bakanlık Müfettişliği Uzmanlık Alanları mesleklerine benzemektedir.Daha fazla makale…•28 Temmuz 2024
İİBF hangi bölüm daha avantajlı?
Arkadaşlar, tüm IIBF bölümleri aynı sonuca çıkar. Eğer birisi IIBF okumak istiyorsa, o zaman ekonomi veya finans okunmalıdır. İşletme bölümünde okunabilir ancak birisi devlet pozisyonlarına girmeye çalışıyorsa, ekonomi ve finans sayı odaklı bölümler oldukları için daha avantajlıdır. İşletme kişisel olarak daha avantajlıdır.
Müfettiş kaç maaş alır?
Kullanıcıların en çok paylaştığı maaşlar 75.200 TL ile 85.000 TL arasında değişiyor. Bir müfettişin en düşük paylaşılan maaşı 66.900 TL iken, en yüksek maaşı 137 TL’dir.
Müfettişlik sınavına kimler girebilir?
Yarışma sınavına, öğretmen unvanını almış olanlar ile en az 4 yıllık temel eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat ve işletme, işletme ve yönetim fakültelerinden mezun olanlar veya yurt içi yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından denkliği tanınan yabancı uyruklu öğrenciler girebilir.
Kaç yaşında müfettiş olunur?
d) Giriş sınavının yapıldığı yılın 1 Ocak tarihinde otuz beş yaşını doldurmamış olmaları gerekir. e) Sınav sonunda resmi kurumlardan alınan bilgiler ile tutum ve davranışları bakımından müfettiş yardımcısı kadrosuna atanmasına engel bir durum bulunmaması.
İİBF mezunu olup idari hakim olan var mı?
Evet. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları da bugüne kadar yapılan tüm idari hakimlik sınavlarına katılmıştır. Aslında Türkiye’de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu idari hakim sayısının hukuk mezunu sayısından fazla olduğu bilinmektedir.
İİBF mezunları hangi alanlarda yüksek lisans yapabilir?
Kamu yönetimi, yerel yönetimler, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, işletme yönetimi, ekonomi, kentleşme ve çevre, yönetim bilimleri vb. gibi birçok alanda yüksek lisans derecesi almak mümkündür:
İİBF mezunu avukat olabilir mi?
Bunları şu şekilde formüle edelim: Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) ve SBF (Siyasi Bilimler Fakültesi). Sivil hakim ve savcı olmak için hukuk fakültesini tamamlamış olmanız gerekir.
İİBF mezunları KPSS’de nereleri tercih edebilir?
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları da birçok kuruma başvurabilirler. Örneğin; uzman, denetçi, muhasebeci, müfettiş, yardımcı denetçi, yardımcı mali uzman, aday denetçi vb. Meslek seçebilirler.
İİBF okuyan ne olur?
Bu bölümler; işletme yönetimi, kamu yönetimi, ekonomi, finans ve yönetim bilgi sistemleridir. Bu bölümlerin mezunları pedagojik eğitim kapsamında öğretmen olarak çalışabilirler. Maalesef İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin listelediklerim dışındaki bölümlerinden mezun olanlar eğitim almaya hak kazanamazlar.
İİBF mezunu nasıl memur olur?
KPSS A sınavına kimler başvurabilir? Daha önce sadece iktisadi ve idari bilimler fakülteleri (ekonomi, işletme, kamu yönetimi, Çeko), SBF, hukuk, mühendislik vb. mezunları “KPSS Alan Bilgisi” sınavına girebiliyorken, artık neredeyse tüm fakültelerin mezunlarından memur alımı yapılıyor.
İİBF mezunları KPSS B’ye girebilir mi?
KPSS-B lisans sınavına tüm lisans derecesine sahip olanlar veya mezun olma hakkını kazanan tüm adaylar girebilir. KPSS-B kadroları çift sayılı yıllarda doldurulur.
İİBF mezunları KPSS’de hangi oturumlara girecek 2024?
İktisat Fakültesi mezunlarının, çift yıllarda (2024, 2026 vb.) B grubu kamu kadrolarına (LİSANS SINAVI), hem çift hem de tek yıllarda A grubu mesleklere (ALAN SINAVI) girebilmeleri için bu oturuma girmeleri zorunludur.
İktisat mezunları KPSS B’de nereleri tercih edebilir?
İŞLETME BÖLÜMÜNDEN BAŞARILI DERSLER HANGİ MESLEKLERİ TERCİH EDEBİLİR?
İİBF KPSS hangi puan türü?
Ancak KPSS-A pozisyonlarının öncelikli olarak Ekonomi ve İşletme Fakültesi, SBF ve Hukuk Fakültesi mezunlarına yönelik olduğu belirtilmelidir. Mühendislik, mimarlık, fen bilimleri ve edebiyat gibi fakülte ve bölümlerden de başvurular alınsa da bunlar oldukça sınırlıdır. KPSS-A yılda bir kez Temmuz ayında gerçekleşir.