Her yerim ağrıyor hangi doktora gitmeliyim?
Algoloji (Ağrı Polikliniği) Nedir? Hastanelerde veya diğer sağlık kuruluşlarında çeşitli nedenlerle vücudun farklı bölgelerinde bulunamayan kronik ağrılar ve şiddetli ağrıların tanı ve tedavisini yapan bölüme Algoloji (Ağrı) Polikliniği denir.
Genel cerrahiye hangi hastalıklar için gidilir?
Genel cerrahinin kapsamına giren hastalıklar şu şekilde sıralanabilir: Tiroid hastalığı, apandisit, göğüste ağrı, şişlik, sertleşme veya ağrı. Karın bölgesinde ağrı veya şişlik. Hemoroid (basur). İnce ve kalın bağırsak sorunları.
Sürekli halsizlik, yorgunluk ve uyku hali için hangi doktora gidilir?
Düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme, düzenli uyku ve stres yönetimi önemlidir. Kronik yorgunluk sendromum varsa hangi doktora görünmeliyim? Kronik yorgunluk sendromu için uygun doktor genellikle bir iç hastalıkları uzmanı veya romatologdur.
Grip hastalıklarına hangi bölüm bakar?
Covid-19’a benzer semptomlar gösteren ancak PCR testinde pozitif sonuç göstermeyen ve göğüs ve sinüs enfeksiyonlarına, boğaz ağrısına, öksürüğe, tat ve koku kaybına ve yorgunluğa neden olan griptir. Gribi hangi doktor tedavi eder? Soğuk algınlığınız veya gribiniz varsa KBB, dahiliye ve iç hastalıkları bölümünden randevu alabilirsiniz.
Genel muayene için hangi bölüme gidilir?
İç Hastalıkları (Dahiliye)
Bütün kemiklerim ağrıyor neden?
“Kemik ağrısına ne sebep olur?” sorusunun cevabı yaşla da ilgili olabilir. Romatizmal hastalıklar, özellikle yaşlılıkta kemik ağrısının en yaygın nedenleri arasındadır. Aşırı egzersiz, aşırı spor, yaralanmalar, burkulmalar, yırtılmalar, kırıklar ve aşırı kilo alımı da ağrının nedenleri arasındadır.
Dahiliye ve genel cerrahi aynı mı?
Genel cerrahi ve iç hastalıkları ilişkili olsa da, esasen farklı alanlardır. Genel cerrahi cerrahi prosedürlere odaklanırken, iç hastalıkları tıbbi tedaviye odaklanır. Örneğin, iç hastalıkları diyabet veya kalp hastalığı gibi karmaşık hastalıkları ilaçlar ve yaşam tarzı müdahaleleriyle tedavi etmeyi amaçlar.
Genel hastalıklar nelerdir?
En sık görülen kronik hastalıklar şunlardır: kalp damar hastalıkları, artrit hastalıkları, kanserler, bronşit, astım, KOAH, diyabet gibi solunum yolu hastalıkları, tiroid hastalıkları, Alzheimer ve bunama gibi nörolojik hastalıklar, alerjiler 2024
Genel cerrahiye giderken aç mı tok mu?
Merkezimize muayene ve tedavi için geliyorsanız mutlaka tok karnına gelmeniz gerekmektedir.
Çabuk yorulma ve halsizlik neden olur?
Kronik yorgunluğun birçok nedeni olabilir. Yorgunluk bazen anemi, enfeksiyonlar, karaciğer, kalp ve böbrek yetmezliği, vitamin ve mineral eksiklikleri, metabolik bozukluklar (hipoglisemi), hormonal sorunlar (hipotiroidizm, adrenal yetmezlik) ve kanser gibi ciddi sağlık sorunlarının ilk belirtisi olabilir.
Bacaklarda güçsüzlük ve halsizlik için hangi doktora gidilir?
Bacak güçsüzlüğü ve beraberindeki diğer semptomlar için: Ortopedi ve travmatoloji, fizyoterapi, beyin cerrahisi.
Çok uyumak neyin belirtisi olabilir?
Hipersomniye ne sebep olur? Hipersomniye sebep olan durumlar arasında MS, uyku apnesi, kafa travması, genetik, depresyon, bağımlılık ve bazı sakinleştiriciler bulunur. Ayrıca tümöre sahip olmak veya aşırı kilolu olmak hipersomni riskini artırır.
Dahiliye bölümü neye bakar?
İç hastalıkları; Hipertansiyon, alt ve üst solunum yolu hastalıkları, diyabet, tiroit, böbrek ve bağırsak hastalıkları gibi pek çok hastalığın tanısı için ilk başvurulan kliniktir.
Sürekli grip olmak hangi hastalığın belirtisidir?
Diyabet, kalp hastalığı ve kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) gibi hastalıklar düzenli olarak grip olma riskini artırır. Ayrıca, bu hastalıklar vücudun enfeksiyonlarla savaşma yeteneğini zayıflatır. Alerjik rinit, burun mukozasının alerjenlere verdiği bir reaksiyondur ve sıklıkla grip benzeri semptomlarla birlikte görülür.
Soğuk algınlığı ve öksürük için hangi doktora gidilir?
Grip gibi hastalıklardan kaynaklanan öksürükler enfeksiyon hastalıkları bölümünde tedavi edilir. Burun ve geniz akıntısı, sinüzit gibi rahatsızlıkları olan kişiler öncelikle bir kulak burun boğaz uzmanına muayene olmalıdır.
Kemik ve eklem ağrısı için hangi doktora gidilir?
Ortopedi uzmanı: Ortopedi uzmanları kemik, eklem, kas ve bağ dokusu sorunlarıyla ilgilenir. Eklem ağrınız bir yaralanma veya kemik sorunlarıyla ilişkiliyse, bir ortopedi uzmanına görünmelisiniz. Ayrıca cerrahi müdahale gerektiren durumlarda da size yardımcı olacaktır.
Fibromiyalji belirtileri nelerdir?
Fibromiyaljinin belirtileri nelerdir? Ağrı, kabızlık ve şişkinlik sorunları gibi ağrılı uyarıcılar yaşamayın. Daha fazla makale.. 8 Ekim 2024
Kas ağrısına neden olan hastalıklar nelerdir?
Kas ağrısına ne sebep olur? Dermatomiyozit gibi kronik yorgunluk sendromu.
Kas ve sinir hastalıkları için hangi doktora gidilir?
Periferik sinir ve kas hastalıklarının tanısında kullanılan EMG (elektromiyografi) ve uyarılmış yanıt laboratuvarı Nöroloji Anabilim Dalı’nın başlıca laboratuvarlarıdır. Tüm hastalıkların tanısında önemli rol oynayan kan testleri de nörologlar tarafından istenir.