İçeriğe geç

Kazanmak Kelimesinin Kökü Nedir

Kazanım kelimesinin kökü nedir?

Bu kelimelerden biri olan “kazanmak” kelimesi “kazanmak” fiilinden türemiştir.

Kelime kelimesinin kökü nedir?

Etimoloji. Kelimenin kendisi Arapça كلمة (kalima(t)) kelimesinden ödünç alınmıştır, bu da “söylenen şey, kelime” anlamına gelir. Arapça kelime, aynı dilde de görülen faˁila(t) biçimindeki كَلَمَ (kalama) “söyledi” fiilinin bir türevidir.

Başarı sözcüğünün kökü nedir?

Fiilin, +(g)Ar- ekiyle Eski Türkçe “bash” kelimesinden türediğini belirtti. Nişanyan, sözlükteki ek açıklamasında, buradaki “head” kelimesinin “son” anlamına geldiğini açıkladı. Başarı kelimesinin, fiili isme dönüştüren basar- fiiline /-I(g)+/ ekinin eklenmesiyle oluşturulduğunu söyledi.

Söylenen kökü nedir?

Eski Türkçe “sözcükleri yargılamak” fiilinden türemiştir. Bu fiil, Eski Türkçe ālā fiilinden, Eski Türkçe eki +lA- ile türetilmiştir. Daha fazla bilgi için Promise makalesine bakın.

Kazanmak kökü ne?

Kazan bir köktür ve kazanmaktan gelir. Kazmak bir kök olamaz çünkü kazanmakla ilgili değildir.

Kazanılmasını kökü nedir?

Eski Türkçedeki kazġan – “elde etmek, kazanmak” fiilinden türemiştir.

Sevmek kökü nedir?

1.

Kasabanın kökü nedir?

Şehir – Nisanyan Sözlüğü. Arapça ḳṣb kökünden gelen ḳaṣaba(t) قصبة “duvarla çevrili yerleşim yeri, müstahkem yer” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir.

Birikimin kökü nedir?

Eski Türkçe birik – “birleştirmek, bir araya gelmek” fiilinden türemiştir. Bu fiil, Eski Türkçe +Ik- ekiyle Eski Türkçe bir kelimeden türemiştir. Daha fazla bilgi için ilk maddeye bakın. Günümüzdeki kullanımda, Eski Türkçe ve Erken Türkçe, irik – “biriktirmek (su, kalabalık, mal)” fiilini benimsemiştir.

Ağrının kökü nedir?

Ag//agri- sözcüklerinin, a:q//ak//ag kökü ile oR ve oI ek morfemlerinin birleşmesi sonucu türediği gösterilmiştir.

Zeka kelimesinin kökü nedir?

Etimoloji “Zaka” kelimesi Arapçadan Türkçeye geçmiştir. Arapçada ذكاء “parlaklık”, “ruhun parlaklığı” anlamına gelir; ayrıca “ateşi körüklemek” anlamında da kullanılır. Anlak, tamamen Türkçe bir kelimedir, understand (anla-) fiil kökünden türemiştir ve basitçe anlama ve algılama yeteneği anlamına gelir.

Yağmurun kökü nedir?

Eski Türkçe yaġmur “yağmur” kelimesinden türemiştir. Bu kelime Eski Türkçe fiil yaġ-‘dan Eski Türkçe eki +mUr ile türemiştir. Daha fazla bilgi için, bkz. oil. Fiili aktif bir fiil yapan arkaik ek +mIr, “yağmur”, “kömür”, “yumurta” ve belki de “çamur” kelimelerinde görülür.

Sevda’nın kökü nedir?

Aşkın kökü kendi özüdür…

Oğlum kelimesinin kökü nedir?

Eski Türkçedeki oġul “yavru, oğul” kelimesinden gelmektedir.

Telefon kelimesinin kökü nedir?

Telefon kelimesi eski Yunanca telos “uzak” ve phone “ses” kelimelerinin birleşiminden gelir. Türkçeye Fransızca telefon kelimesinden geçmiştir.

Kelimenin kökü neresidir?

Dilbilgisinde kök, önekler ve son ekler kaldırıldıktan sonra kalan bir kelimenin anlamlı kısmıdır. Bir kelimenin kökü bir isim veya bir fiil olabilir. İsimler varlıkları temsil eden kelimelerdir ve fiiller eylemleri temsil eden kelimelerdir.

Kazanım yerine ne kullanılır?

Maarif modelinde “kazanım” kavramı yerine “öğrenme çıktısı” kavramı kullanılmaktadır.

Kazanım nedir, nasıl yazılır?

TDK sözlüğüne göre “edinim” kelimesi, kazanma, kazanma eylemi anlamına gelir. Ancak edinim kelimesi, bir kişinin geçmişte edindiği bilgileri, nitelikleri, hakları vb. ifade etmek için kullanılır.

Türemiş kökü nedir?

Türemiş sözcük veya türemiş kelime, isim ve fiil köklerine veya diğer türemiş sözcüklere türetme ekleri eklenerek türetilen bir sözcüktür. Basit biçimde türemiş sözcüklere kök sözcükler de denir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ödemeyi Elden Alan Gaziantep Escort