İçeriğe geç

Kocide 2000 Cevize Ne Zaman Atılır

Kocide 2000 ne zaman kullanılır?

KOCIDE® 2000 Sprey: Sonbaharda, yapraklar düştükten hemen sonra. Sprey: İlkbaharda, çiçek tomurcukları açılmadan önce (pembe çiçek tomurcuğu döneminde). Sprey: Meyvenin çanak yaprakları ve erkek organları meyvenin ucuna kadar soyulurken.

Cevize ilk ilaç ne zaman atılır?

Birinci ilaçlama: Tomurcuklar yeni patlamaya başladığında ve yapraklar kedi kulağı olduğunda, İkinci ilaçlama: Yapraklar yaprakların yarısı kadar olduğunda, Üçüncü ilaçlama: Meyveler fındık büyüklüğüne ulaştığında.

Cevizde kırmızı örümcek ilacı ne zaman atılır?

Kimyasal mücadeleye Mayıs ayından Ağustos sonuna kadar yaprakların büyüteçle kontrol edilmesiyle karar verilebilir. Örnek yapraklarda ortalama 10 adet yetişkin kırmızı örümcek görülürse kimyasal ilaçlama düşünülebilir.

Şubat ayında cevize hangi gübre verilir?

Kışın cevizlere hangi gübre uygulanır? 15 15 15 gibi temel gübreler kışın cevizlere uygulanır.

Ceviz iç kurdu için hangi ilaç kullanılır?

Ceviz ilaçlama programı listesi İlaçlama zamanı Uygulama amacı Etken madde Temmuz ortası, kabuk sertleşmeden önce Böcek kurdu Klorpirifos Etil 480 g/l Sipermetrin 200g/l Sipermetrin 250g/l Lambda-Sihalotrin 50 g/l 19 diğer hat

Ağaçlara mantar ilacı ne zaman atılır?

Genellikle hava ısındığında bitkilerinize ilaçlama yapmaya başlayabilirsiniz. Şubat sonu veya Mart başında başlayabileceğiniz bu ilaçlama işlemi, havanın soğuduğu ve bitkilerinizdeki zararlıların önemli ölçüde azaldığı sonbahar ve kış aylarında da devam ettirilmelidir.

Cevize 15 15 15 gübre ne zaman verilmeli?

Birçok yetiştirici genç ağaç başına 113 g N-P-K 15-15-15 gübresi uygular; bu oranlar iki farklı uygulama için geçerlidir: ilki ilkbaharın sonlarında, diğeri ise yazın uygulanır. Toprak gübrelemesinden sonra ağaçlara su verilmelidir.

Ceviz içi kurtlanması nasıl önlenir?

Ceviz delicilerini önlemek için ceviz ağaçları bir bitki uzmanının gözetiminde düzenli olarak kontrol edilmelidir. Ceviz delicilerini önlemek için Haziran ayının başlarında ağaç gövdelerinin etrafına oluklu mukavva tuzak bantları sarılabilir. Bu hatlara gelen larvaları haftalık olarak kontrol ederek yok etmeye dikkat edilmelidir.

Ceviz ağaçların geç uyanması için ne yapmalı?

-Ceviz ağaçları uyandığında hastalıkları önlemek için bakırlı preparatlarla ilaçlama yapılır. -Fidanlar sulanır ve çim biçilir. -Azot ve potasyum gübrelemesi devam eder. -Yeşil sürgün budaması tamamlanır. -Ayın son haftasında aşı altındaki sürgünler temizlenir. -Zirai mücadele çalışmaları devam eder.

Cevizde antraknoz ilacı ne zaman atılır?

1. Uygulama: Tomurcuklar yeni patlamaya başladığında ve yapraklar kedi kulağına dönüştüğünde, 2. Uygulama: Yapraklar yarı yarıya küçüldüğünde, 3. Uygulama: Meyveler fındık büyüklüğüne ulaştığında.

Cevizde bordo bulamacı ne zaman atılır?

Kasım-Aralık aylarında yaprakların ¾’ü veya tamamı döküldükten sonra %2’lik dozda Bordo bulamacı hazırlanır.

Cevize kaolin kili ne zaman uygulanır?

Cevizlerde Utelka Kaolin Kili’nin ilk uygulaması hasattan sonra yapılır. İkinci uygulama Şubat ve Mart aylarında yapılır.

Ceviz en çok hangi gübreyi sever?

Tuzluluğu sevmeyen ceviz ağaçlarında potasyumlu gübreler veya klor içeren bileşikler kullanmayın. Cevizin yenilebilir kısmındaki yağ ve protein içeriğini ve aromayı artırmak için potasyum sülfat bazlı gübreleri tercih edin. Toros Tarım’dan Gold 15-‐15-‐15 veya Super Gold 10-‐20-‐20+Zn gübrelerini seçin.

Cevizin verimini artırmak için ne yapmalı?

· Eski dallar kesilip yenilenmelidir. · Kuru, hastalıklı, iç içe geçmiş ve zayıf dallar kesilip çıkarılmalıdır. · Ana veya ikincil dalda çok fazla meyve dalı oluşmuşsa, iyi güneş alan alanları bırakıp diğerlerini seyreltin. · Dalları bükmeyin veya kıvırmayın.

Cevize taban gübresi hangi ayda atılır?

Ceviz bazlı gübreler genellikle ilkbahar veya yaz başında uygulanır çünkü bu dönemde ceviz ağaçları aktif büyüme evresine girer ve kökleri gübreyi daha iyi kullanabilir.

İç kurdu ilacı ne zaman atılır?

1. İlaçlama: Bitki büyüdüğünde (yaklaşık mayıs sonu – haziran ayının ilk haftası) yapılır.

Tarım ilacı ne zaman kullanılır?

İlaçlama ne zaman yapılmalıdır? Zirai mücadele genellikle hastalık ve zararlıların etkisini göstermeye başladığı ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarında yapılır.

Bakırlı ilaçlar ne zaman kullanılır?

Özellikle meyve ağaçlarına sonbaharda (yaprakların 3/4’ü veya tamamı döküldüğünde %2’lik doz) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5’luk doz) Burgonya bulamacı uygulandığında, ertesi yıl ortaya çıkabilecek birçok hastalığa karşı etkili ve ekonomiktir.

Sıvı bakır ne zaman atılır?

Yaklaşık 1-1,5 kilogram sıvı bakırlı gübre 1 ton suya damla sulama yöntemi ile uygulanır. (Buğday, arpa ve çeltikte damla sulama yöntemi kullanılmaz.) Dozları yapraktan veya damla sulama ile haftada bir 10-15 gün süreyle uygulayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ödemeyi Elden Alan Gaziantep Escort